Automaterialen  Hoogeveen Automaterialen  Bestellen Automaterialen  Goedkoop
1 2 3

Kentekenplaten

Bijna alle modellen maken wij in onze eigen werkplaats : de normale kentekenplaat, maar ook de uitvoering met “plastic” opzet letters en de kleinere kentekenplaat voor de motoren.

Toezicht RDW : Wij zijn een door de RDW erkend fabrikant van kentekenplaten, het RDW heeft duidelijke regels opgesteld en wij worden op naleving van deze regels gecontroleerd. Onderstaande richtlijn is het gevolg van de praktische invulling van de GAIK regelgeving. 

De witte kentekenplaat : Voor de aanhangwagen of fietsdrager.

Bij uw bestelling doorgeven : de kentekencombinatie, de meldcode en de duplicaatcode van de kentekenplaat (Het kleine cijfertje boven het eerste streepje op de kentekenplaat)  Bij afgifte dient u het kentekenbewijs te tonen.

Nieuwe platen bij een nieuw kenteken :

Bij uw bestelling doorgeven : de kentekencombinatie, de meldcode en de duplicaatcode van het kentekenbewijs.  Bij afgifte dient u het kentekenbewijs en uw legitimatiebewijs te tonen.

Vervangende gele (of blauwe) kentekenplaten :

Bij uw bestelling doorgeven : de kentekencombinatie, de meldcode en de duplicaatcode van de beschadigde kentekenplaat.  (Het kleine cijfertje boven het eerste streepje) Verder moet de unieke 10 cijferige laminaatcode op de oude plaat leesbaar zijn. Bij afgifte dient u de beschadigde kentekenplaten in te leveren en uw legitimatiebewijs te tonen

Vermissing of diefstal van kentekenplaten :

Bij diefstal is het verstandig om zo spoedig mogelijk (digitaal) aangifte te doen. Wanneer uw kentekenplaten misbruikt worden, heeft u deze aangifte nodig wanneer u een bezwaar moet maken tegen een onterecht ontvangen boete. Bij vermissing wordt bij het moment van registratie/afgifte van de nieuwe kentekenplaten de afgifte datum in het RDW systeem geregistreerd.

Bij uw bestelling doorgeven : de kentekencombinatie, de meldcode en de duplicaatcode van het kentekenbewijs. Bij afgifte dient u het kentekenbewijs en uw legitimatiebewijs te tonen. Er worden twee nieuwe kentekenplaten afgegeven met een ophoogcode. (Er komt een klein cijfertje boven het eerste streepje)