Automaterialen  Hoogeveen Automaterialen  Bestellen Automaterialen  Goedkoop
1 2 3

Koppeling / Aandrijving

Koppeling :  De trend van de laatste jaren is : Een zo groot mogelijk koppel bij een zo laag mogelijk toerental moet zorgen voor een zo laag mogelijk brandstof verbruik. Het gevolg is : een koppeling die veel zwaarder belast wordt dan “vroeger”.  Wanneer het nieuwe rijden respectloos doorgevoerd wordt, zorgt de mechanische overbelasting ervoor dat de koppeling vroegtijdig uitvalt.

Tegenwoordig wordt het koppelingset, het hydraulisch druklager en het tweemassa vliegwiel bijna altijd gelijktijdig vervangen. Voor een groot aantal autotypes zijn er (goedkopere) sets waarbij het tweemassa vliegwiel vervangen wordt door een massief vliegwiel. Informeer naar de mogelijkheden en toepassingen zowel voor de oudere als de laatste autotypes.

Aandrijving : De aandrijfas met homokinetische koppeling zorgt voor de verbinding tussen de versnellingsbak en de wielen. Wanneer het nu gaat om een complete as, een losse stof hoes, een hardy schijf, een tussenas lager  of een homokineet, wij kunnen veelal de juiste onderdelen binnen afzienbare tijd leveren.