Automaterialen  Hoogeveen Automaterialen  Bestellen Automaterialen  Goedkoop
1 2 3

Motordelen / Motortiming / Riemen

Motordelen : Door de steeds strengere milieu eisen zien wij dat er in de moderne verbrandings-motor steeds vaker vervuiling achterblijft. Ondanks het normale onderhoud kan er altijd iets mis gaan, een EGR-klep is vervuild, een keerring begint te lekken, een cilinderkop afdichting geeft de geest of de distributieriem verspringt een paar tanden. In ons assortiment hebben wij ook de specifieke onderdelen die voor een motor revisie noodzakelijk zijn. De in- en uitlaatkleppen, de drijfstanglagers, de hoofdlagers, zuigerveersets, hydraulische stoters,  een nokkenas met slepers en de pakkingsets kunnen wij meestal binnen 24 uur leveren.

Motortiming : De distributieriem met de benodigde spanrollen en eventueel de waterpomp moeten na de nodige kilometers vervangen worden, daarnaast wordt bij diverse motoren met een distributieketting ook de ketting met de geleiders en spanners op een voorgeschreven interval vervangen. Er is een uitgebreide voorraad distributie delen in ons magazijn en wij kunnen u in veel gevallen direct helpen.

Riemen : De ouderwetse v-snaar of een moderne multi-v-riem drijven diverse poelies aan. Denk aan de stuurbekrachtingspomp , dynamo, aircocompressor en waterpomp. Daarnaast zijn de spanrollen en looprollen in dit systeem aan slijtage onderhevig. Informeer naar de beschikbaarheid van het juiste onderdeel.